KidzVitaal


Kidz in beweging!

Sporten, bewegen en lekker gezond eten is leuk, maar hoe doen we dat in het dagelijks leven? Wij bieden een programma aan, ‘KidzVitaal’, waarin uw kind gedurende 4 maanden in een vaste groep zal werken aan een betere leefstijl. Uw kind wordt hierbij begeleid door twee kinderfysiotherapeuten, een dietiste en een orthopedagoog. Een aantal vaste onderdelen in dit programma zijn: in groepsverband twee keer per week sporten, sportclinics en een workshop ‘maken van gezonde traktaties’!

Uit onderzoek blijkt dat in Nederland 1 op de 8 kinderen overgewicht heeft. Naast emotionele gevolgen is er een grote kans op lichamelijke gevolgen, zoals suikerziekte, hart- en vaatziekten en gewrichtsproblemen. Bovendien is overgewicht vaak een ‘blijvend probleem’: 80% van de kinderen met overgewicht is ook op volwassen leeftijd te dik.


Overgewicht en wat nu?
Het is belangrijk dat u en uw kind weten hoe overgewicht ontstaat en hoe het te verhelpen is. Slechts in heel weinig gevallen wordt overgewicht veroorzaakt door een lichamelijke aandoening/ ziekte. Kinderen worden te dik als zij meer eten dan zij nodig hebben en een tekort aan lichaamsbeweging hebben, hierbij spelen tal van factoren een rol. In de huidige maatschappij is eten overvloedig aanwezig en er wordt veel reclame gemaakt voor ongezond voedsel. Ook voldoende bewegen is niet altijd makkelijk. Ons eet-, drink- en beweeggedrag is vaak een kwestie van gewoontes. Gewoontes kunnen we veranderen! Een aanpak van de leefstijl door verschillende disciplines is noodzakelijk om succes te bereiken.


Multidisciplinair
Wij hebben een multidisciplinair programma ontwikkeld voor kinderen met overgewicht, het wordt begeleid door 2 kinderfysiotherapeuten, een diëtiste, een psycholoog EN u als ouder. Het doel van dit 16 weken durende programma is een verandering van de leefstijl: meer bewegen, bewuster met voeding omgaan en verbeterd zelfbeeld. Onze doelgroep is kinderen met overgewicht in de leeftijdscategorie van 6 tot 12 jaar en u als ouder.

U kunt uw kind aanmelden via ons aanmeldformulier

Heeft uw kind al eens meegedaan en wilt u graag vertellen wat uw ervaring met het Kidzvitaal programma is, klik dan hier.