Peuter (2 - 4 jaar)


Uw kindje gaat de wereld ontdekken! Door veel te lopen, klimmen, rennen, springen en door u na te doen met klein huishoudelijke klusjes wordt een kind steeds vaardiger. Peuters zijn het liefst volop in de weer met ballen, loopfietsjes, boekjes, poppen, auto’s en keukengerei. Uw kind wil graag alles ‘zelluf doen’ en wordt steeds zelfbewuster. Ontwikkelen gaat met vallen en opstaan en daarbij horen de blauwe plekken of schaafwondjes. Het naar buiten gaan wordt ook steeds interessanter en stimuleert de ontwikkeling van uw kind.

Peuters van 3 jaar kunnen fietsen op een driewieler, even op één been staan en springen van een kleine verhoging. Dit vergt al veel behendigheid, coördinatie en spierkracht. Sommige kinderen hebben wat moeite met deze activiteiten. Er kan dan sprake zijn van een trage motorische ontwikkeling. Komt u dit of een van de onderstaande indicaties bekend voor meld u aan voor een consult bij Koningskidz Kinderfysiotherapie.

Indicatie

Kroon4.png motorische ontwikkelingsachterstand (veel vallen, niet soepel bewegen, passief, angstig bij bewegen, moeite met gym) 

Kroon4.png afwijkend looppatroon (o.a. tenenlopers) 

Kroon4.png ademhalingsproblemen 

Kroon4.png cerebrale parese (hersenbeschadiging) 

Kroon4.png neuromusculaire aandoening (spierziekte) 

Kroon4.png hypermobiliteit (gewrichten heel ver doorbewegen)